Fortællinger fra klinikken

Virkelige hændelser fra det virkelige liv i klinikken.
- Altså fortællingerne -
Billedet viser en gruppe mennesker, der alle jubler.
Information

Indledning

Det bedste ville selvfølgelig være, hvis alle, der kom i min klinik, ville give et længerevarende interview, hvor de fortalte om behandlingen og den efterfølgende positive virkning. Men desværre så vil de fleste helst være anonyme, hvilket jeg faktisk godt kan forstå. Men - det er jo en rigtig god idé at gøre reklame for, hvor god man er som behandler, så eventuelt tvivlere kunne blive omvendt. Men hvodan gør man det? Jeg har valgt at skrive om nogle af de mest almindelige hændelser fra klinikken.
Oplevelser fra virkeligheden

Fortællinger fra klinikken

Alle fortællingen er hentet fra virkeligheden.

Ondt i benene

En ældre kvinde kom til klinikken klamrende sig til sin stok. Hun havde så frygteligt ondt i sine ben. Da hun skulle have sin anden behandling, havde hun stokken med for en sikkerheds skyld. Tredje gang havde hun glemt den der hjemme.

Iskiasnerven

En mistænksom skolelærer tvivlede på, om smerterne i hans ene iskiasnerve kunne forsvinde. Hvordan de var opstået, havde han ingen anelse om. Derfor blev han også meget overrasket og glad, da vi løste problemet for ham.

Frossen skulder

Mange kommer til os med en kold skulder. De har ofte den overbevisning, at man ikke kan gøre noget ved det. Men hvis man er tålmodig og ikke forventer mirakler på én behandling, kan problemet i de fleste tilfælde løses.

Piskesmæld

Angsten for at få nakken behandlet i forbindelse med et piskesmæld, møder vi ofte. Men efter et par milde behandlinger her hos anatomia må de fleste sande, at de har fået det bedre. Nu kan hovedet bevæge sig i alle retninger.

Smertestillende medicin

En hårdtarbejdende håndværker med mange års erfaring på arbejdsmarkedet havde smerter forskellige steder i kroppen. For at få hverdagen til at fungere indtog han smertestillende medicin. Det gør han ikke længere.

Sovende hænder

Det er ikke usædvanligt, at vi her i klinikken møder mennesker, der har snurrende, sovende eller sitrende hænder. En gang var det en ung computerprogrammør, der kom med problemet. Han gik herfra glad og opløftet.

Ondt i foden

Efter et voldsomt fald fra en springhest havde en ung pige fået kroniske smerter i den ene fod. Undersøgelser havde påvist, at der ikke var noget galt med foden, selvom der var vedvarende smerter i den. Efter tre behandlinger var smerterne forsvundet.

Ondt i en skæv ryg

40 år med ondt i en skæv ryg. Det kan man da ikke gøre noget ved – Kan man? Jo. Det kan man godt. Efter fem behandlinger var ryggen blevet rettet op, og smerten… ja, hvor var den blevet af? Se video nummer 3 her på siden.

Knasende lyd i ørerne

Af uforklarlige årsager kan der opstå en . Det kan også opleves, som om udefrakommende lyde har en rungende klang over sig. Det kan man også blive behandlet for, så hørelsen igen bliver god.

Indlæg i sko

Mange har en oplevelse af, at deres ben ikke er lige lange. De får indlæg i den ene sko og tror, at sådant skal det være. Men ofte kan en smule behandling hos anatomia gøre underværker, hvorefter indlægget i skoen er unødvendig.

Muskelgigt

Efter mange år med polymyalgi (også kaldet "muskelgigt" – en bindevævssygdom, hvor en betændelsesforandring rammer pulsårer), var en kvinde fra Aalborg henrykt over at være blevet smertefri. Se video nummer 2 her på siden.

Migræne

Stivhed i nakken og skuldrene er hæmmende. Hvis man tilmed har jævnlige migræneanfald, der resulterer i et 16 timers søvn, kan det medføre forringelser af livskvaliteten. Men det er muligt at få det bedre. Se video nummer 1 her på siden.

Video testimonials

Video testimonials

Alle interviews er ''før og efter'' et behandlingsforløb på 5 behandlinger.

Erfaringsbaseret fortællinger fra klinikken

Klik på menuerne nedenfor, og fortællingerne kommer til syne.

Hovedet og Nakken

Migræne / Spændingshovedpine

En kontordame i sin bedste alder ville gerne have sin nakke og skuldre behandlet. På grund af arbejdet var nakke og skuldre meget spændte. Midt under den 2. behandling spurgte hun, om det kunne passe, at den gamle spændingshovedpine var ved at aftage i styrke. Efter den 3. behandling fortalte hun, at hovedpinen var forsvundet.

Spændinger i Nakken

En mandlig pensionist beklagede sig over, at han var meget låst i nakken. Under behandlingen fortalte han, at han ofte led af svimmelhed, og at det formodentligt kunne skyldes en begyndende Alzheimers. Efter behandlingen havde han det bedre i nakken, og den følgende morgen fik jeg en melding om, at han havde fået det - markant meget bedre.

Piskesmæld (Whiplash)

På en helsemesse blev jeg spurgt, om jeg kunne gøre noget ved et piskesmæld (whiplash). Efter prøvebehandlingen blev vi enige om, at han skulle have 2 yderligere behandlinger i klinikken. I dag har han ingen problemer med sin nakke.

Myoser (Muskelinfiltration)

Ingen ved hvorfor myoser (muskelinfiltration) opstår. Men den kvindelige klienten var overbevist om, at årsagen var forkerte og gentagende arbejdsstillinger. Hun kunne ikke få armene ud i vandret stilling, men det kunne hun efter den 1. behandling, og efter 2. behandling kunne hun uden smerter få begge arme op over hovedet.

Skuldre, Arme og Hænder

Skulderskade

Efter et alvorligt fald ned på et betongulv havde en ung mand pådraget sig alvorlige skulderskader (Subakromialt impingement-syndrom (SIS) og Rotator cuff syndrom. Han kunne ikke få armene ud til siden, og han kunne derfor heller ikke rotere armene i den stilling. Efter 4 behandlinger kunne han få armene ud til siden og tilmed opover hovedet. Og efter yderligere 2 behandlinger kunne han med armene ud til siden rotere i skulderne.

Tennisalbuer

Der er ingen entydig årsag til, at man pådrager sig en tennisalbue. Men som oftest skyldes det overbelastning eller forkert arbejdsstilling. Nogle gange er 1 behandling tilstrækkelig. Andre gange skal der mere til. Det er i de tilfælde, hvor spændingen på ydersiden af albuen er en kompensation for en spænding lokaliseret på bagsiden af skulderen.

Golfalbue

Der er ingen entydig årsag til, at man pådrager sig en golfalbue. Men som oftest skyldes det overbelastning eller forkert arbejdsstilling. Nogle gange er 1 behandling tilstrækkelig. Andre gange skal der mere til. Det er i de tilfælde, hvor spændingen på indersiden af albuen er en kompensation for en spænding lokaliseret på forsiden af skulderen.

Rystende sovende hænder

En ung håndværker havde en rystende/sovende fornemmelse i hænderne. Han var overbevist om, at det skyldes for megen brug af elværktøj. Men efter en kort test kunne det konstateres, at hænderne ikke fejlede noget. Det gjorde armene heller ikke. Derimod var det spændinger i skulderne, der var årsagen. Efter 3 behandlinger havde hænderne det godt igen.

Brystkassen

Skæv brystkasse

At have et hårdt fysisk, belastende arbejde kan resultere i, at kroppen over tid bliver trukket skæv. En landmand, der var vant til at knokle mindst 12 timer om dagen kom til klinikken med en temmelig skæv brystkasse. Han var overbevis om, at dét kunne ikke man ikke gøre noget ved. Men efter 4 behandlinger kunne han ikke tro sine egne øjne.

Tryk på brystkassen

Efter en idrætstime, hvor en ung mand utilsigtet var blevet mast (fordi han have ligget nederst) af nogle andre elever, havde den unge mand fået vejrtrækningsproblemer. Brystkassen var blevet trykket, og brystbenet sad for langt inde i kroppen. Det havde resulteret i mange andre skævheder i kroppen. Efter 5 behandlinger var den unge mand blevet rette op, og han har det fint i dag.

Rygsøjlen

Skoliose

En kvinde kom til klinikken med smerter i ryggen og ondt i knæet. Det viste sig, at hun var født med en Skoliose (en skæv ryg). Efter 7 behandlinger havde ryggen og knæet det bedre, og efter yderligere 14 behandlinger var Skoliosen væsentlig mindre.

Scheuermann

Ved en lettere Scheuermann (ikke-strukturel), hvor ryggen er formet som et S eller et C, er problemet ofte, at hoften sidder skævt. Når først hoften er blevet sat på plads, kan ryggen efterfølgende blive behandlet og rettet op.

Diskusprolaps

Rygsmerter kan skyldes en begyndende diskusprolaps (den geleagtig kerne discus er endnu intakt). Ofte er det spændt bindevæv i de omkringliggende muskler, der er årsagen til smerten, og det er derfor i de områder, der skal behandles, så presset på discus formindskes eller helt forsvinder.

Lændesmerter

Rigtig mange kommer til klinikken med lændesmerter. Men ofte er det ikke i selve lænden, problemet er. Lændesmerter kan skyldes, at hoften ikke sidder, som den skal. Lændesmerter kan skyldes stress. Lændesmerter kan skyldes, at man er overvægtig. Og der er mange andre årsager til lændesmerter. Her hos anatomia behandler vi alle former for lændesmerter.

Hoften

Bækkensmerter

At være gravid i 30. uge kan være en spændende tid. Men hvis det er ledsaget af bækkensmerter, kan tiden forekomme uendelig. En gravid kvinde med ondt i lænden beklagede sig over, at denne graviditet var værre end den første. Efter 2 behandlinger kunne hun gå og vride i kroppen uden problemer. Behandlingen forsatte til hun nedkom. Det blev en lille pige.

Lyskesmerter

På en helsemesse kom en ældre mand og spurgte, om man kunne gøre noget ved lyskesmerter. Den ene lyske var temmelig opsvulmet, hvilket resulterede i, at han ikke kunne sidde med benene over kors. Desværre var en halv times prøvebehandling på helsemessen ikke nok, men alligevel tilstrækkeligt til, at der var en positiv forbedring. I ugerne der fulgte, fik han yderligere 2 behandlinger i klinikken.

Skæv hofte

En skæv hofte kan volde mange problemer udover smerter i hoften. For eksempel kan man få ond i lænden og ryggen uden at have ondt i hoften. Det er smerter i lænden og ryggen man beklager sig over, men det er den skæve hofte, der er problemnet. Så den skal bare sættes på plads.

Benene og Fødderne

Iskiassmerter

Mange har ondt i iskiasnerven, og antallet af behandlinger, der skal til, svinger meget. Nogle gange er man heldig, og det kan klares på 1 behandling, andre gange skal der flere til. Smerter i iskias skyldes ofte, at nerven ned til benet bliver klemt i korsbenet (sacrum). Når fascia/bindevævet er blevet løsnet i og omkring hoften, har nerven ned til benet fri passage, og smerter i iskiasnerven er forsvundet.

Lige lange ben

I de fleste tilfælde, hvor benene ikke er lige lange, er der tale om synsbedrag. Faktisk så er benene lige lange, men hvis hoften sidder skævt, sidder den ene lårbensknogle højere oppe end den anden. Det medfører, at hele benet sidder højere end det andet, og derfor kommer det til at se ud som om, benene ikke er lige lange. Når først hoften er blevet sat på plads, er benene lige lange - igen.

Kunstigt knæ

Første gang jeg blev spurgt, om man kan fjerne smerter i forbindelse med et nyt kræ, var mit ærlige svar: Det ved jeg ikke. Men i dag lyder mit svar: Smerten kan ofte lindres, så tilværelsen bliver tålelig igen. Den positive effekten af behandlingen afhænger af, hvordan kroppen tager imod det nye knæ, og hvor godt indgrebet er blevet udført.

Ondt i anklen

En ung pige kom til klinikken sammen med sin mor. Pigen havde smerter i foden, uden at der var noget at se. Foden virkede sund og rask. Så fortalte hun, at hun elskede at ride på sin hest, og samtalen kom til at dreje sig om, hvor ofte man falder af hesten og lader på bagdelen. Det havde hun til gjort. Så foreslog jeg, at vi kikkede på hoften, og efter 2 behandlinger, var smerten i foden forsvundet.

Har du smerter eller skævheder i kroppen, som ikke er nævnt, må du meget gerne fortælle mig om det.