Hvad kan behandles hos anatomia

Stort set alle former for smerter om det så er fysisk eller psykisk.
Billeder viser en behandlerbriks i et meget stort lokale
Information

Indledning

I en verden, hvor stress, traumer og fysiske ubalancer er blevet en del af hverdagen, er det vigtigt at forstå, hvordan kroppen kan helbredes på en holistisk måde. Her hos anatomia fokuserer jeg på en række behandlingsmetoder, der går udover den konventionelle måde. Det er behandlingsmetoder, der tager udgangpunk i, at kroppen er "pakket ind" i et netværk af bindevæv (også kaldet fascia). Bindevævet spiller en afgørende rolle for kroppens helbredstilstand. Hvis det er blødt, har man det godt. Hvorimod hvis det er spændt, kan det føre til alle mulige former for ubehag, lidelser eller smerter. Derfor er det i bindevævet, at løsningen på de fleste problemer skal findes.

Fascia: kroppens skjulte netværk

Fascia er et kontinuerligt netværk af bindevæv, der omslutter: muskler, knogler, organer, blodåre, nerver - kort sagt alt. Det er fascia, der holder alt på plads og giver kroppen sin struktur. Men når fascia bliver spændt eller "krystalliserer" på grund af stress, traumer eller fysiske skader, kan det føre til en række problemer, der spænder fra muskelsmerter og stivhed til mere komplekse tilstande som kroniske smerter.

Hvad kan behandles?

Billedet viser en tegning af et menneske, med 6 hjerner uden om

Fysiske lidelse:

 1. Muskelsmerter og spændinger: Smerter skyldes som oftest, at en nerve bliver klemt, og det er næsten altid spændt bindevævet, der er problemet.
 2. Skævheder i kroppen: Spændt bindevæv kan også resultere i, at kroppen bliver stukket skæv. Måske er dine ben ikke lige lange, eller ryggen er måske skæv eller den ene skulde sidder anderledes end den anden.
 3. Sportsskader og ulykker: Langvarrige eftervirkninger efter sportsskader eller andre former for ulykker, hvor alt anden form for behandling har vis sig indefiktivt kan behandles.

Stress lidelser:

 1. Hovedpine: Kronisk hovedpine eller migræne skyldes, at bindevævet, der omslutter hjernen, er for spændt. Derfor er løsningen at få bindevævet løsnet.
 2. Søvnproblemer: Man kan lide af for lidt eller for megen søvn. Det kan også være afbrudt søvn på grund af vandladning.
 3. Svimmelhed: Det er ikke naturligt at bliver svimmel, hvis man ligger ned og hurtigt rejser sig op. Det er vigtigt at bemærke, at jeg bruger ordet naturligt og ikke ordet normalt. Dét, der er normalt, er dét, som de fleste oplever eller foretager sig. Hvorimod dét, der er naturligt, er dét, der er godt for kroppen.

Psykiske lidelser:

 1. Træthed og udmattelse: Det er ofte fortræning fra fortiden eller bekymringer om fremtiden, der er den egentlige årsag til uforklarlig træthed.
 2. Depression: Der kan være mange årsager til, at tilværelsen styrter i krus. Reel sorg kan være én af dem. En anden årsag kan være, at tilværelsen ikke laver op til de forventninger, man her. I det tilfælde er det måske ikke tilværelsen, der er problemet, men derimod forventningerne.
 3. Tankemylder: Det er næsten umuligt at styrer tankerne. De kommer og går, som det passer dem. MEN - Man kan undlade at give dem opmærksomhed. Det lyder nemt, men det er det ikke altid. en man kan øve sig og blive bedre.

Autoimmune lidelser:

 1. Organspecifikke sygdomme: Her er det et enkelt organ eller vævstype, der bliver påvirket.
 2. Ikke-organspecifikke sygdomme: Her er det flere organer og systemer, der kan blive påvirket samtidigt.

Alle mennesker skal behandles ens - de skal have særbehandling

Billedet viser en tegning af 4 hænder, der mødes med sygdomstilfælde udenom
Hver person er unik, og derfor tilpasser jeg min behandlingsmetode til den enkelte. Det er altså ikke en "one size fits all" tilgang, men en skræddersyet plan, der tager højde for den enkeltes behov og udfordringer.

Konklusion

I min klinik gør jeg, hvad jeg kan i forsøget på at behandle andre mennesker ved at fokusere på den ofte oversete, men afgørende rolle, som fascia spiller for kroppens generelle velvære. Ved at kombinere metoder som: Myofascial Release, Feldenkrais Funktionale Integration, Sansemotorik, Neuro-Linguistic Programming og Protreptik, kan jeg tilbyde en holistisk tilgang til helbredelse, der adresserer både fysiske og psykiske aspekter af velvære.