Myofascial Release er en dybtgående terapeutisk tilgang, der fokuserer på at løsne bindevævet

Med denne særlige teknik kan man behandle det spændte bindevæv i og omkring musklerne, så de bliver bløde igen. Det har den effekt, at stivhed, spændinger og smerter forsvinder.
Billedet viser en hånd, der modtager behandling.
Information

Myofascial Release - Betydning

På græsk betyder
"Myo" = muskel
og på latin byder
"Fascia" = bånd eller kappe (bindevæv eller muskelhinde).
Det er bindevævet eller fascia i og omkring den pågældende muskel, man løsner, så stivheden forsvinder. Det er bindevævet eller fascia omkring nerver, man løsner, så smerterne i kroppen forsvinder. Fascia er en tynd, elastisk bindevævstype, der omslutter alle strukturer i den menneskelige krop. Det vil sige, at fascia omslutter alt i kroppen. Både: muskler, knogler, nerver, blodårer, lymfesystemet, alle organer og tilmed hjernen er så at sige "pakket" ind i fascia. Med andre ord så er fascia en beholder – en beskytter, hvori alt er placeret i små lommer eller rum.

Hvordan Myofascial Release fungerer

Når jeg anvender Myofascial Release er det med vedvarende, blide, men alligevel faste tryk på de berørte områder. Det har den effekt, at restriktioner i bindevævet (fascia) bliver frigjort, og det fremmer den naturlige heling.

Fordelene ved Myofascial Release

Myofascial Release er kendt for at tilbyde en bred vifte af fordele, herunder forbedring af kropsholdning og bevægelsesfrihed, reduktion af muskelspændinger og smerte, forbedring af blodcirkulation, og fremme af afslapning og generel velvære. Men teknikken er på ingen måde begrænset til det. Den kan meget mere.

Myofascial Release: Stress, chok og traumer

Sagen er, at spændt fascia ofte er resultatet af mange fysiske og psykiske lidelser. Stress, chok, traumer og undertrykkelse kan alle føre til restriktioner i fascia, som igen kan føre til smerter og dysfunktion. Myofascial Release hjælper med at adressere disse restriktioner på et dybt niveau, hvilket fremmer heling og fornyet balance i kroppen og sindet.

Individuel tilgang i Myofascial Release

Som det er med alle terapeutiske tilgange, er nøglen til effektiv behandling en individuel behandlingsplan. Hvert individ er unik, og derfor kræver det en individuel skræddersyet tilgang for at opnå det optimale resultat.

Litteratur

I 2017 fandt jeg bogen Fascial Dysfunction på biblioteket. Bogen er redigeret af Leon Chaitow, der er kendt for sit arbejde indenfor manuel terapi, specielt i forhold til fascia og muskuloskeletale dysfunktioner. Bogen samler viden fra flere fremtrædende bidragydere inden for feltet og beskriver forskellige tilgange til behandling af fasciale dysfunktioner.
Fascia er bindevævet, der omslutter vores muskler, organer og knogler. Spændt bindevæv (fascia) kan være kilden til mange lidelser og smerter i kroppen. Når fascia er spændt eller dysfunktionel, kan det forårsage en lang række fysiske problemer, da det påvirker bevægeapparatet og fleksibiliteten i det område. Det er derfor vigtigt at have en dyb forståelse af fascias funktion og de forskellige metoder, der kan anvendes til at behandle relaterede problemer.
Denne bog indeholder en række teknikker og metoder, der fokuserer på manuel behandling af fasciale dysfunktioner. Med bidrag fra flere eksperter inden for feltet giver den en dybdegående indsigt i fascias funktion, de problemer, der kan opstå som følge af fascial dysfunktion, og hvordan manuel terapi kan anvendes til at adressere disse problemer.
Billedet er bogen: Fascial Dysfunction - Maual Therapy Approaches
Den nøjagtige frase "myofascial release" blev (så vidt det vides) først anvendt i 1960'erne af Robert Ward, der sammen med Ida Rolf havde studeret hos Andrew Taylor Still – grundlæggeren af osteopati.
Hvis du vil vil vide endnu mere, kan du læse om behandlingsformen på wikipedia.org

Konklusion

Myofascial Release er en meget effektiv behandlingsform, der løsner kroppens spændte bindevæv (fascia), og det fremmer heling, lindre smerte, og forbedrer fysisk funktion. Gennem en dyb forståelse af fasciaens rolle og funktion, samt en skræddersyet tilgang til behandling, kan Myofascial Release være en transformerende oplevelse for den, der søger lindring og fornyet helbred.